Massage

Massage er bløddelsbehandling. Den omfatter teknikker, som kan påvirke din hud, muskulatur, bindevæv, sener, fascier, lymfesystemet o.s.v. Ved at regulere trykket og dybden kan fysioterapeuten rette virkningen mod det vævslag, der skal behandles.

Udover de helt mekaniske påvirkninger du kan opleve ved massagebehandling, er der nogle lidt mindre håndgribelige effekter af massagebehandling så som fald i blodtryk, puls og mindre produktion af stresshormon. Massagen foregår oftest liggende på en briks eller siddende på en stol. Derfor bedes du medbringe et lagen, når du kommer til massagebehandling.

Den klassiske massage

Den klassiske massage er, som oftest rettet mod muskulaturen, hvor formålet er at løsne muskelinfiltrationer og blødgøre spændte muskler. Dette foregår ved at fysioterapeuten med et fast tryk påvirker musklerne i muskelfibrenes retning.

Du behøver ikke en henvisning fra lægen, ring blot og bestil en tid:

30 min massage af uddannet fysioterapeut Kr. 300,-

45 min massage af uddannet fysioterapeut Kr. 425,-

60 min massage af uddannet fysioterapeut Kr. 550,-

Tværmassage

Tværmassage benyttes oftest i forbindelse med en skade eller overbelastning f.eks i en senetilhæftning. Fysioterapeuten behandler den berørte sene med et fast greb på tværs af senen, og holder grebet nogle sekunder. 

Myofascial release

Myofascial release er rettet mod kroppens bindevæv. Bindevævet sidder som en sammenhængende kompakt hinde rundt om muskler, knogler, blodkar m.m. i hele kroppen. Stramme Fascier (bindevæv) kan udløse smerter eller begrænsninger i bevægeligheden.Som navnet antyder går behandlingen her ud på at udspænde fascierne så de igen kan strækkes og bevæges i naturligt samspil med det øvrige væv. Fysioterapeut Dorthe Søe Munk tilbyder denne form for behandling.

ANT behandling

ANT behandling retter sig mod nervesystemet. Nerverne løber i rør, som kan sammenlignes med ledninger i isolering. Stramt væv kan medføre smerter og føleforstyrrelser overalt i kroppen, men forekommer ofte i hænder og fødder. Behandlingen går via gentagne bevægelser ud på at genetablere nervernes fri bevægelighed i nervehinderne.