Tape

Vi bruger tape som supplement til behandling, og til tider er tapening af f.eks. en akut skade simpelthen behandlingen.

Vi arbejder hovedsageligt med 3 typer tape:

Kineseotape

Er en elastisk, løst vævet tape, som huden kan ånde igennem. Tapen kan uden problemer sidde 3 – 5 dage, og kan blive siddende i badet m.m. 
Denne type tape har forskellige farver, og i princippet er der ingen forskel på farvernes virkning.

Tapen virker ved at løfte huden fri af det øvrige væv, hvorved blodgennemstrømningen i området bedres. Dette er med til en hurtigere heling af skadet væv ved f.eks. sportsskader.

Kinesiotape kan stimulere muskefibre til at arbejde mere med i en bevægelse, eller til at slappe af, afhængig af hvordan tapen sættes fast. Problemer i bevægeapparatet skyldes ofte disharmoni i musklernes arbejde omkring et led. 


Dynamic Tape

Ved Dynamic Tape konceptet udnytter man tapens rekyl funktion (elasticiteten) til at støtte til belastede muskler og positionering af led.
 

Sportstape

Er en fast tape, oftes hvid eller hudfarvet.

Den faste tape bruges hvor man ønsker at stabilisere omkring et led, f.eks. ved en akut skade i form af vrid eller lignende. Hvis tapen udsættes for større belastning i dagligdagen bør den skiftes dagligt.

Tape i forbindelse med skulderbehandling

I forbindelse med skulderbehandling bruges en tape teknik som skal aflaste overbelastede muskler omkring skulderpartiet. 

Den funktionelle tape er en hudfarvet, tyk og uelastisk tape, som kan holde mod et ret kraftigt træk. Den har en kraftig lim, og kan ikke sættes direkte på huden. 
Derfor har man en hvid fast, men tynd hudvenlig undertape til beskyttelse af huden.

En skuldertape kan sidde på i 3 – 5 dage.


Camilla Basland Jensen

Fysioterapeut Camilla Basland Jensen er tilknyttet dette emne og du kan læse mere om hende ved at klikke på "læs mere".

Læs mere...

Se os alle

Vi er mange hos Fysioklinik Snedsted og vi bliver stadig flere. Du kan se os alle, ved at kigge på personalesiden og start med et overblik, ved at kigge her.

Læs mere...