Ryghold

Er et forløb for dig, som har tilbagevendende rygproblemer, har et rygproblem som bare er dukket op og ikke rigtig vil gå væk, eller er tidligere rygopereret.

Varighed

Forløbet strækker sig over 10 uger, hvor du skal møde 2 gange om ugen á 1 – 1½ times varighed. Den ene gang drejer det sig udelukkende om træning. Den anden ugentlige mødegang får du et nærmere kendskab til ryggens opbygning, problemområder i forhold til arbejde, holdning m.m. efterfulgt af træning.

Engagement

Deltagerne på rygskolen forventes at gå seriøst ind i projektet. Vi kan ikke kræve mødepligt, men for at få det optimale ud af forløbet er det vigtigt at du kommer til alle lektioner. Vi kan til gengæld love dig at føre dig sikkert gennem forløbet, og at du kommer ud på den anden side med en mere nuanceret viden om årsager, sammenhænge og en viden om hvordan du bedst håndterer dit rygproblem.

Undervisere

Der er 3 fysioterapeuter tilknyttet projektet på Fysioklinik i Snedsted, alle med interesse i rygproblemer og den ene er endvidere uddannet Mc-Kenzie terapeut.

Den motiverende rygskole

Var det oprindelige navn til forløbet. Det er et projekt lavet i samarbejde med danske fysioterapeuter og Gigtforeningen, hvor der er afholdt flere pilotprojekter rundt om i landet med henblik på at rette forløbet til, så deltagerne kan være sikre på en god effekt.