Konditionstræning

Hvis man ønsker at forbedre sin kondition skal man i gang med konditionstræning. Ved konditionstræning forstår man træning, hvor kredsløbet udfordres. Ud fra undersøgelser og forskning ved man meget præcist, hvordan træningen skal foregå.

Når man træner kondition, vil pulsen stige og man vil blive forpustet. Konditionstræning kan fx være løb, hurtig gang, cykling, svømning.

Hvordan trænes kondition

For at bedre sin kondition skal man ikke træne med maksimal belastning, men dog med en vis intensitet og med en varighed af 20 – 30 minutter.

Den mest nøjagtige intensitet får man ved at træne ud fra egen max puls. Borgs skala er dog også et godt redskab. Denne skala går fra 6 – 20, hvor 6 er hvile og 20 total anstrengelse. Den beregnes ud fra, hvor meget man er i stand til at tale under træningen. Korrekt kendskab til Borgs skala er derfor velegnet til dem, der ikke har brug for at intensiteten skal være fuldstændig nøjagtig.

Interval træning er den mest effektive måde at træne, hvis man ønsker at forbedre sin kondition. Interval træning er vekslen mellem intensitet. Til den type træning kan det anbefales at have et pulsur - se vores varesalg - klik her

Vi kan hjælpe med at finde den korrekte intensitet både ud fra puls og ud fra Borgs skala. Vi kan også hjælpe med at opbygge et interval træningsprogram - se motionscenter - klik her.

Kan man nøjes med mindre

Der findes nye træningsprincipper, hvor man træner med meget høj intensitet i kort tid, men der forskes stadig i, om resultatet er lige så godt som de nuværende træningsanbefalinger. Forskning peger stadig i retning af at tiden, som faktor i forbindelse med forbedring af konditionen.

Træning med livsstilsygdomme

Har du livsstilssygdomme som f.eks. forhøjet blodtryk, diabetes 2, forhøjet kolesterol m.m. kan det mindske din risiko for komplikationer og forbedre din tilstand at træne, og det gælder såvel styrke som konditionstræning.

Du kan få råd om hvordan træningen skal tilrettelægges for at opnå det bedste resultat på Fysioklinik Snedsted. Vil du vide mere om træning kan du se på www.motiononline.dk

BodyAge Test

BodyAge Test er en revolutionerende ny måde at få test sin "kropsalder". Læs mere om konceptet og hvordan det foregår på producentens hjemmeside.

Læs mere...