Mie Hoxer

Charlotte

Mie Hoxer
Fysioterapeut

Født 1970, gift og har 2 børn. uddannet fysioterapeut i 2001

Akupunktør i 2003.

Har 1 års erfaring fra Thisted sygehus

Har arbejdet på klinik i Løgstør, og Nykøbing og i 2005 startede jeg egen klinik i Sennels.

Hvad er osteopati?

Osteopati er en manuel behandlingsform, som er baseret på naturvidenskabelige fag som eksempelvis anatomi, neurologi, biomekanik, sygdomslære, og fysiologi. Historien bag osteopati går helt tilbage til året 1874, hvor den amerikanske læge, Dr. Andrew Taylor Still, udviklede faget osteopati. Dr. Still praktiserede samtidig som læge indtil 1879, hvorefter han begyndte at anvende manuelle teknikker alene både som diagnostikmetode og behandlingsform. Dr. Andrew Taylor Still fik ofte stillet spørgsmålet: ”Hvad er osteopati?” hvortil han én af gangene svarede: ”For det første, anatomi, for det andet, anatomi og for det tredje, anatomi”. Dette svar er et meget beskrivende udtryk for, at den teoretiske baggrund for osteopati i høj grad er baseret på de traditionelle medicinske fag, som vi kender fra andre sundhedsfaglige uddannelser herhjemme, som eksempelvis fysioterapi, kiropraktik og lægestudiet. Teorien bag behandlingsmetoden er, at hvis kroppen bliver korrigeret mekanisk, vil kroppens egne selvhelingsmekanismer træde i kraft. Disse mekaniske korrektioner består af forskellige manuelle teknikker, som for eksempel manipulationer og mobilisering af kroppens led samt behandling af det fascielle væv- det vil sige det tynde bindevæv, der forbinder alle kroppens strukturer. Hvis disse strukturer bliver normaliseret, vil hele kroppen fungere bedre, da alle strukturer i kroppen påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion.

Hvordan foregår en konsultation?

En konsultation hos en osteopat starter med en samtale, hvor man blandt andet fortæller om symptomerne, samt en grundig undersøgelse af hele kroppen. På baggrund af denne laver osteopaten en behandlingsplan, som tager udgangspunkt i at behandle årsagen til symptomerne. De symptomer, man døjer med, kan stamme fra en årsag, der sidder et helt andet sted i kroppen, og derfor skal hele kroppen inddrages i undersøgelsen. Ellers risikerer man, at det kun bliver symptomerne, der behandles, hvilket kan give en kortvarig symptomlindring, men symptomerne vil vende tilbage.

Døjer man eksempelvis med hovedpine, kan årsagen til denne være at finde i bækkenet. Derfor skal hele den mekaniske kæde, der omfatter bækkenled, ryg- og nakkehvirvelsøjle, selve kraniet samt alt bindevæv relateret til de involverede regioner undersøges, og de relevante dele af kæden skal behandles, før man kan slippe af med symptomet hovedpinen. En behandlingsplan kan også, udover selve den manuelle behandling, omfatte simple øvelser samt basale anbefalinger omkring kost- og eventuelle livsstilsændringer.

 

Manuel behandling

En osteopat arbejder med manuelle teknikker. Dette betyder, at osteopaten bruger sine hænder alene som redskab under behandlingen. Hvilke teknikker, osteopaten anvender, er afhængig af, hvem der skal behandles og hvorfor. Manuelle teknikker som manipulationer og mobilisering af et led, fascie-teknikker samt kranielle teknikker er blot eksempler på nogle af de teknikker, som osteopaten benytter sig af under en behandling. Har man for eksempel hold i ryggen, kan dette være forårsaget af en låsning af en af ryghvirvlerne. En låsning af et led betyder i praksis, at leddet ikke længere bevæges frit og optimalt.

Formålet med manipulation og mobilisering af et led er at normalisere leddets biomekanik eller bevægelighed. Manipulation er en hurtig og præcis bevægelse af et led, hvilket resulterer i et hørbart – og mærkbart klik. Mobiliseringsteknikker er blide og ofte rytmiske teknikker, der både bruges til at optimere et leds normale bevægelighed samt forbedre cirkulationen i vævet. Kranielle teknikker er blide teknikker med let berøring, der anvendes til blandt andet spædbørn med skæve kranier. Det fascielle væv (bindevævet) omkring organer, muskler og nervesystemet, der forbinder alle kroppens strukturer, bliver desuden ofte behandlet med blide stræk- og mobiliseringsteknikker.

 

En osteopat behandler både børn og voksne

En osteopat er uddannet til at behandle både voksne og børn og er specialiseret i at behandle hele bevægeapparatet. Det kan være i form af gener fra en diskusprolaps, et hold i nakken eller ryggen, problemer med bækkenet efter en fødsel, følger efter en trafikulykke, piskesmæld, overbelastningsskader samt idrætsskader. Osteopater behandler også spædbørn med kolik.

 

BodyAge Test

BodyAge Test er en revolutionerende ny måde at få test sin "kropsalder". Læs mere om konceptet og hvordan det foregår på producentens hjemmeside.

Læs mere...